Case Study

Clubs & Classes

Clubs & Classes biedt een sportabonnement waarbij je bij meer dan 50 locaties in dezelfde stad onbeperkt kunt sporten. Voor Clubs & Classes ontwikkelde yellowwave in samenwerking met Wolf-Web een webapplicatie en smartphone-app.

Het Vraagstuk

Clubs & Classes was als startup op zoek naar een oplossing die snel gelanceerd kan worden, makkelijk bijgehouden kan worden en vooral ook schaalbaar is met oog op toekomstige uitbreidingen & toevoegingen.

Yellowwave heeft voor Clubs & Classes een web-platform ontwikkelt met de volgende functionaliteiten: 

  • Overzicht clubs (sportlocaties)
  • Overzicht classes (lessen) met reserveerfunctie
  • Check-in mogelijkheid voor de gebruikers van het platform middels QR-code scan. 
  • Een dashboard voor de aangesloten sportlocaties met een overzicht van check-ins & reserveringen.

Realisatie

Door het gebruik van het CMS-platform WordPress als basis voor de ontwikkeling van deze functionaliteiten waren wij in staat snel een gebruiksvriendelijk en goed functionerend platform op te zetten. 

Verder hebben wij de gewenste functionaliteiten in diverse sprints ontwikkelt, waardoor wij makkelijk in kunnen spelen op aanpassingen gedurende het proces. 
 
Daarnaast ontwikkelden wij een Android & iOS app. Door gebruik te maken van cross-platform technologie, kunnen wij in een keer onze app zowel voor Android als iOS publiceren. Dit levert een groot voordeel in snelheid, omdat elke functie maar één keer ontwikkelt hoeft te worden.
" Pragmatisch, deskundig en professioneel zijn de kernwoorden waarmee ik Christiaan omschrijf. Christiaan kan goed doorgronden wat de wens is van de klant en komt snel tot oplossingen. Tevens kan hij goed achterhalen wat de achterliggende reden is van de vraag waardoor hij op basis van zijn ervaring ons goed heeft kunnen adviseren. Door zijn advies en deskundigheid is het eindproduct van een dermate hoog niveau dat het onze verwachtingen meer dan overtroffen heeft! "
Maikel Reijnders
Clubs & Classes